“Varje modul överträffade den andra med jättebra föreläsare som verkligen fick oss att tänka”
Sara Penje, Utvecklingschef Lidingö

Hur var det att vara deltagare i Akademin för Livslångt Lärande?
Jag blev faktiskt väldigt förvånad över hur mycket nytt vi lärde oss, trots att Accelerator berörde teman som vi ofta diskuterar. Varje modul överträffade den andra med jättebra föreläsare som verkligen fick oss att tänka.

Vad var det bästa med Accelerator?
Oj svårt. Men om jag måste välja så var det nog modulen som handlade om invånar- och användarcentrering. Vi tog med oss det in i våra ledardialoger och har nu flera initiativ som fokuserar just på att bli bättre på att utgå från invånaren.

Vem borde bli en del av Akademin för Livslångt Lärande?
Akademin för Livslångt Lärande är till för den som är nyfiken och verkligen vill utmana sig själv. Man behöver liksom gilla att bli lite omskakad (skratt).

Här berättar Sara Penje, utvecklingschef i Lidingö Stad, om sin upplevelse av Akademin för Livslångt Lärande
(03:58)

“Vi lyckades verkligen bygga en gruppkänsla trots att vi aldrig sågs fysiskt”
Kristina Sundin, Kommundirektör Skellefteå

Kan du berätta om din upplevelse av att vara med i Accelerator?
Jag upplevde att det var riktigt hög nivå på föreläsarna som både utmanade och stundtals provocerade lite. Det tror jag är bra, man får inte bli för bekväm för då slutar man att utvecklas. Jag överraskades också över hur bra det fungerade att köra detta i ett digitalt format. Vi lyckades verkligen bygga en gruppkänsla trots att vi aldrig sågs fysiskt.

Vilka var höjdpunkterna i Accelerator?
Alla delar som fokuserade på invånarna. Vi måste alltid ha invånarna i fokus och att få verktyg som gör oss bättre på att ha det är alltid värdefullt. Det blev över tid också väldigt fina dialoger mellan oss deltagare. Det är viktigt att komma ihåg att man inte är själv om sina utmaningar, utan att många andra sitter med liknande problem.  

Vem borde tycker du ska ta chansen och bli medlem i Akademin för Livslångt Lärande?
Jag tror det viktigaste är att du är en person som gillar att utmana dig själv. Både i ditt eget kunnande och i ditt ledarskap. Acceleratorn är mycket mer än att bara sitta passivt och lyssna på föreläsningar, så du måste gilla att vara aktiv i dialogerna.  Den uttalade målgruppen är ju också ledare från offentlig sektor, vilket gjort att det blivit en bra nivå på dialogerna.

Vad tyckte du om formatet att vara flera från samma organisation?
Att Accelerator är utformad för att gå tillsammans med någon annan är ett stort plus. För oss i Skellefteå har det inneburit att vi kunnat fortsätta samtalen och använda insikterna även efter vi stängde ner Zoom-mötet.